ALLES over de beste ENERGIEBESPARENDE vloerverwarming

Algemeen:
Met vloerverwarming krijg je de meest comfortabele manier van verwarming. Een heerlijk verwarmde vloer waar thuis iedereen zijn voeten vrolijk van worden.
In de hete zomers bied je vloer weer verkoeling.
Vloerverwarming kan met water of elektrisch. Vloerkoeling kan alleen met water gecombineerd.
Vloerverwarming kan als hoofdverwarming ( radiatoren kunnen weg ) maar ook als bijverwarming voor extra comfort. Een betere kwaliteit PVC is wel noodzaak.

Energiebesparing en duurzaam:
Vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig.Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming.Vloerverwarming is volledig onzichtbaar. Hierdoor kan je elke ruimte maximaal benutten en zijn er meer muren vrij om kasten tegen te plaatsen en kan je ook gebruikmaken van kamerhoge ramen.

Comfort en gezondheid.
Aangezien vloerverwarming werkt met stralingswarmte zal het stof minder snel verspreiden in de woning. Dat biedt heel wat voordelen voor mensen die last hebben van allergieën. Ook de relatieve luchtvochtigheid van je woning zal beter scoren dankzij dit type van verwarming.

Minder stof en gezondere lucht.

Met vloerverwarming kan je ook in de winter blootsvoets lopen in huis. Er komt geen stof vrij en onderhoud is ook niet nodig. Op gebied van comfort en gebruiksgemak zijn er dus heel wat voordelen verbonden aan vloerverwarming.

Mail ons aanvraag
en wij informeren je over de voordelen van de vloerverwarming die we graag vrijblijvend voor je uitrekenen en aanbieden afgestemd op jouw wens.
Zo gewenst egaliseren wij de vloer zodanig dat er bijna iedere gewenste vloer overheen kan worden gelegd. Wij zorgen voor complete garanties én een aansluitende planning.

Let op indicatieprijzen, deze zijn afhankelijk van o.a.:
Diepte frezen, hardheid ondervloer, aantal kamers, hoofd of bijverwarming, slang lengte en type, toe te passen isolatie, kwaliteit van onderdelen en kwaliteit van vakmannen die het werk bij je thuis moet maken.

Wij doen dit al 32 jaar voordeliger met eigen ervaren vakmensen, gegarandeerd betrouwbaar mét goede garanties. Na een kort gesprek kunnen wij je duidelijk advies uitbrengen.

Klik hier voor contactpagina waar je offerte kan aanvragen.

Infrezen in beton en cementdekvloer

Vloerverwarming infrezen heeft als voornaamste voordeel dat de dekvloer niet eerst verwijderd hoeft te worden om de vloerverwarming aan te kunnen leggen. Hierdoor kunt u veel werk en kosten besparen.

Om de vloerverwarming in te kunnen frezen, dient een dekvloer minimaal 30mm dik te zijn. De sleuven worden namelijk ca. 16mm diep gefreesd zodat de 14mm buis hier in gelegd kan worden. Is de vloer minder dan 30mm dik, dan laat de deklaag sneller los en/of stuit de machine op de onderliggende betonlaag welke dusdanig hard is dat er geen sleuf in gemaakt kan worden.

Voordelen infrezen in beton

 1. De dekvloer hoeft niet verwijderd te worden voor de aanleg van vloerverwarming
 2. De bestaande vloer wordt niet verhoogd
 3. Snelle Installatie is mogelijk in één dag (m.u.v. grote en harde oppervlaktes)
 4. Door de hoge ligging van de buizen in de vloer snelle opwarming van de ruimte

PrijsINDICATIE INFREZEN IN CEMENT DEKVLOER

Prijzen infrezen in cementdekvloer*

*Bovenstaande tarieven gelden voor frezen in cementdekvloer. Voor infrezen in beton of tegels geldt een meerprijs. Daarnaast gelden deze tarieven alleen bij een aansluiting op een CV-ketel met hoge aanvoertemperatuur. In geval van aansluiting op stadsverwarming, Lage Temperatuur Verwarming of warmtepomp gelden andere prijzen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijsopgave op maat.

Tackerplaten vloerverwarming

Een veel toegepaste manier om vloerverwarming aan te brengen is op tackerplaten. Daarbij is er in feite sprake van verwarming en vloerisolatie tegelijk. Tackerplaten zijn namelijk isolatieplaten van rasterfolie, waarop de vloerverwarmingsbuis wordt bevestigd in een slakkenhuispatroon. Omdat er niet geschroefd of gelijmd hoeft te worden, kan de installatie snel en gemakkelijk worden gedaan.

Tackerplaten kunnen in dikte variëren van 20 tot 50mm en er zijn ook speciale tackerplaten voor geluidsdemping. Aan de bovenkant zijn tackerplaten voorzien van een rasterpatroon, wat handig is bij het leggen van de vloerverwarmingsbuizen.

Installatie van tackerplaten

Tackerplaten zijn te gebruiken op een egale of licht oneffen ondervloer. Doordat het materiaal zacht is, vangt het kleine oneffenheden op. Na het leggen van de tackerpaten van de gewenste dikte, worden de vloerververwarmingsbuizen met U-clips bevestigd.

De hartafstand kan variëren van 10-15 cm, al naar gelang het type vloerverwarming. De randen worden voorzien van isolatie om scheuren te voorkomen.

In een doorsnee woning kan vloerverwarming op tackerplaten meestal binnen 1 dag worden aangelegd.

Na voltooiing wordt een zandcement of anhydriet dekvloer aangebracht met een minimale dekking van 3 cm óp de buis. Maar ook natuursteen of tegels zijn geschikt om over een tackerplaat vloerverwarming aan te brengen. De totale opbouwhoogte wordt daardoor ongeveer 7 cm.

Voordelen van tackerplaten

 1. Met tackerplaten kun je je vloer verwarmen en tegelijkertijd isoleren.
 2. Je kunt tackerplaten afwerken met elke soort vloerbekleding.
 3. Tackerplaten zijn snel te installeren en meestal kan dit in één dag worden gedaan.
 4. Tackerplaten houden de warmte erg lang vast zodat je meer kunt besparen.
 5. Tackerplaten met geluidsreductie zijn erg geschikt voor appartementen.

PRIJS IS BESCHIKBAAR OP AANVRAAG

Klik hier voor contactpagina waar je offerte kan aanvragen.

Vloerverwarming krimpnetten

Montage van vloerverwarming op krimpnetten is een veelgebruikte methode.  Met name als infrezen van de vloer niet mogelijk is, of als er geen dekvloer aanwezig is en de vloerverwarming dus op de ruwe betonvloer wordt aangebracht.

Bij vloerverwarming op krimpnetten worden op de betonlaag eerst gegalvaniseerde draadstaalnetten aangebracht. De buizen van de vloerverwarming worden vervolgens in een slakkenhuispatroon (zie afbeelding) op de krimpnetten gemonteerd, door middel van kabelbinders. Na montage kan een dekvloer worden aangebracht.

Werkwijze krimpnetten

In de meeste gevallen wordt eerst een laag reflectiefolie op de vloer aangebracht. Dit voorkomt warmteverlies naar beneden en zorgt voor een goede warmteverdeling. De randen worden voorzien van randisolatie, zodat er geen warmteverlies naar de wanden optreedt als de dekvloer gestort is. Bovenop de folie worden de krimpnetten gelegd meteen maaswijdte van 10 of 15 cm. Ten slotte word en de buizen van de vloerverwarming hieraan vastgemaakt. Er wordt een zgn. vloerverwarming verdeler aangebracht om de vloerverwarming op het Centraal Verwarmingssysteem aan te sluiten.

Houd er rekening mee dat de totale dikte van vloerverwarming met nieuwe dekvloer circa 50 mm is. Dit betekent dat de buizen van de vloerverwarming vrij diep liggen. Zo wordt eerst de dekvloer opgewarmd, en pas daarna wordt geleidelijk de ruimte verder opgewarmd. Dit heeft het voordeel dat de warmte beter wordt vastgehouden.

Voordelen van krimpnetten

 1. Niet geïsoleerde vloeren kunnen desgewenst geïsoleerd worden
 2. voor elk soort vloerbekleding
 3. Houdt de warmte lang vast
 4. Snelle installatie

PrijsINDICATIE krimpnetten

Klik hier voor contactpagina waar je offerte kan aanvragen.

 

Fermacell vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming aanleggen, maar is het niet mogelijk om te frezen in de ondervloer? Denk aan een houten vloer of een monumentaal pand waarin dit niet is toegestaan. Voor het plaatsen van vloerverwarming op een bestaande dekvloer is infrezen in Fermacell platen een goed alternatief. Fermacell vloerplaten zijn brandwerende en vochtbestendige gipsvezelplaten, waarin gemakkelijk sleuven gefreesd kunnen worden.

Kiest u voor deze installatietechniek, dan worden over de gehele ondervloer Fermacell vloerplaten gelegd met een dikte van 25 mm. In deze platen worden sleuven gefreesd in en slakkenhuispatroon, met een speciale stofvrije freestechniek.

Daarna worden er in de sleuven vloerverwarmingsbuizen gelegd. De sleuven worden daarna dichtgemaakt met een speciale reparatiemortel. Doordat de buizen bij deze methode van vloerverwarming vrij ondiep onder de dekvloer liggen, is er sprake van een snelle opwarming van de vloer en de ruimte.

Voordelen van Fermacell vloerverwarming

 1. De bestaande vloer wordt niet verhoogd, aanpassingen zijn dus niet nodig.
 2. De vloer warmt snel op omdat slangen tegen het oppervlakte liggen.
 3. Goedkope manier van aanleg vloerverwarming
 4. Zowel geschikt voor hoofd- als bijverwarming

Waarop letten:

U moet een vrije opbouwruimte van 30-40mm hebben. De ondergrond moet goed vlak zijn; eventuele oneffenheden moeten verwijderd worden. Er zijn verschillende typen Fermacell platen te krijgen, met bijvoorbeeld extra warmte-isolatie of hogere brandwerendheid. Dit kan van belang zijn vanwege de hoge isolatie-eisen ten aanzien van woning scheidende vloerconstructies.

Is de vloerverwarming eenmaal gelegd in de ingefreesde Fermacell platen, dan kan daar overheen vrijwel elk type vloer gelegd worden. Let wel op dat voor elk type vloerafwerking uiteenlopende opbouwhoogtes nodig zijn. Onze specialist adviseert u graag daarin.

Prijs is beschikbaar op aanvraag

Klik hier voor contactpagina waar je offerte kan aanvragen.